Etiqueta: brainstorming

Experimenta amb les perspectives a través de la tècnica de creativitat dels 6 barrets

Seguim presentant-vos tècniques de creativitat. Avui us portem la tècnica dels SIX THINKING HATS d’Edward de Bono. Aquesta tècnica ens permet veure des de diferents punts de vista i realitats totalment diverses una idea o projecte. Promou el pensament lateral o creatiu. Aquestes diferents perspectives ens aniran molt bé en el moment de presa de decisions abans de decantar-se per una idea o altra. Es pot utilitzar tant a nivell individual com en equip.
 1. Què necessitem per posar en pràctica aquesta tècnica?
Imaginació. Hauríeu de tenir 6 barrets de colors diferents, però com segurament no els tindreu, utilitzarem la imaginació i en cada part del procés associarem els següents pensaments a cada barret:
 • Barret blanc: Pensament objectiu / informatiu / pragmĂ tic / realista
 • Barret negre: Pensament crĂ­tic
 • Barret vermell: Pensament emocional
 • Barret blau: Pensament facilitador
 • Barret verd: Pensament creatiu
 • Barret groc: Pensament positiu
2. Com funciona aquesta tècnica?
 • S’ha de “portar” un barret en cada ocasiĂł. Això vol dir, que pensem d´una manera determinada en funciĂł del barret.
 • Tots porten el mateix color de barret davant de cada idea
 • Observar la idea des de la mateixa perspectiva del Barret que portem
 1. Per a què serveix?
 • Estalviar temps
 • Disposar de tots els arguments
 • Fer fora l’ego
 • Estructurar el pensament, una cosa a cada moment, ordre i enfoc.
 1. Quan cal utilitzar-los?
 • Quan necessitem idees noves
 • Quan volem millorar alguna cosa o procĂ©s
 • Quan hem d’escollir
 • Quan hem d’avaluar alternatives
 • Quan volem desenvolupar una oportunitat
 • Quan volem avaluar un risc
 • Quan hem d’avaluar un pla estratègic
 • Quan hem de resoldre un problema
 1. En quin ordre utilitzarem els barrets?
Els barrets s’utilitzen de manera diferent en funciĂł de la necessitat que tinguem. No Ă©s el mateix utilitzar-los per prendre una decisiĂł que per iniciar un procĂ©s creatiu. Aquest seria un ordre coherent tot i que es pot fer tan llarg o tan curt en funciĂł de les nostres necessitats.
 • Blau: Pensament facilitador
 • Vermell: Pensament emocional
 • Blanc: Pensament objectiu
 • Groc: Pensament positiu
 • Negre: Pensament crĂ­tic
 • Verd: Pensament creatiu
Doncs ara amb tot això us convidem a iniciar el procés d’ideació tot utilitzant els barrets! Si teniu qualsevol dubte al moment d’aplicar-la des de thinquery us podem ajudar. Podeu contactar aquí amb nosaltres.

6 barrets, brainstorming, Carme Saez, consultoria, creativitat, creixement, dinàmica grupal, Edward de Bono, empresa, estratègia, idees, innovació, màrqueting, pensament lateral, projecte, repte, six thinking hats, thinquery

Idees fresques amb la tècnica random word d’Edward de Bono

Tal i com vam publicar en el post passat, l’estiu Ă©s un bon moment per generar bones idees, ens relaxem, llegim mĂ©s i estem mĂ©s receptius a coses noves: tenim la ment mĂ©s oberta. Per això us volem introduir algunes tècniques de creativitat i avui us presentem el RANDOM WORD! Aquesta tècnica s’utilitza quan volem tenir idees “disruptives”, fora d’allò que pensem normalment. Ens ubica en un context diferent i genera noves connexions. El nostre cervell “s’activa”. Aquesta tècnica va molt bĂ© quan necessitem inspirar-nos o estem bloquejats. La tècnica consisteix en triar una paraula a l’atzar, com ho farem?
 1. Definim clarament el repte que volem resoldre, o el focus on posem l’atenciĂł i on necessitem idees.
 2. Podem escriure entre tots paraules en papers petits i ficar-les en una bossa. Una persona extreu la paraula. Una altra manera de fer-ho és obrint un diccionari i triant la primera paraula que trobem. Han de ser paraules riques en contingut. També podeu trobar generadors de paraules aleatòries a internet: www.palabrasque.com/palabra-aleatoria.phpwww.palabrasaleatorias.com.
 1. Un cop escollida la paraula, aquesta es converteix en el centre dels nostres pensaments. Posem l’exemple de la paraula CASA. L’anotem ben gran en una pissarra i automĂ ticament comencem a escriure en un altre paper totes les idees que ens evoca la paraula casa. Us deixem un exemple:
REPTE: “Incrementar el nombre de persones que entren a la nostra botiga” De la paraula CASA ens venen al cap: famĂ­lia, espais, confort, protecciĂł, descans,…
 1. Un cop tenim aquests passos fets, es tracta de relacionar el repte/focus/problema inicial i lligar-ho amb cadascuna de les paraules que han sorgit amb la relaciĂł de la paraula CASA. Per exemple: aconseguir que les famĂ­lies senceres vinguin al nostre establiment a partir d’una promociĂł de descomptes si sĂłn mĂ©s d’un membre de la famĂ­lia que compra.
L’objectiu d’aquest procés és forçar les connexions entre els atributs de la paraula i el repte, aportant idees. Farem exactament el mateix amb tantes paraules com sigui necessari i finalment exposarem totes les connexions. Us emplacem a provar aquesta tècnica! És gairebé com un joc i comprova que partint d’aquesta base, tots som creatius! Si teniu qualsevol dubte o voleu que us ajudem a aplicar la tècnica podeu contactar amb nosaltres aquí.

brainstorming, creativitat, creixement, Disseny, empresa, estratègia, idees, innovació, random word, repte, Repte Empresa, tècniques, thinquery

L’estiu és per prendre idees fresques!

Encara que pot semblar contradictori, l’estiu Ă©s per prendre idees refrescants sĂ­, i Ă©s que amb l’arribada de l’estiu i les vacances Ă©s com viure un final d’any, la gent fa balanç, analitza el passat i es planteja nous propòsits de cara al setembre, gairebĂ© com fem a l’hivern per cap d’any. I Ă©s que la influència de l’acabament del curs escolar, i el temps lliure que ens deixen les vacances, ens inspiren a fer això tambĂ© durant aquest perĂ­ode. Les activitats d’oci sĂłn protagonistes i aquest Ă©s un gran element per facilitar el pensament creatiu, per agafar alhora perspectiva i deixar que la creativitat faci la seva feina. És a partir d’aquest post que us anirem presentant diferents eines per practicar de manera ordenada. I Ă©s que el mĂ rqueting, el branding, i la innovaciĂł requereixen d’un reguitzell de tècniques per arribar als objectius finals: dur a terme les idees i impactar en el nostre mercat! A thinquery utilitzem diferents tècniques de creativitat per oferir als nostres clients “idees fresques”. Les tècniques no deixen de ser un procĂ©s que ens convida a ser meticulosos en totes les etapes. Molts pensen que la creativitat Ă©s una capacitat que no s’entrena, o que la tĂ© qui ha nascut amb ella, i que no tothom Ă©s creatiu. Res mĂ©s lluny de la realitat. Si seguim les diferents etapes que ens proposen les tècniques, serem capaços de ser molt prolĂ­fics amb les idees. Com sabem si som o no creatius? Per la quantitat d’idees que som capaços de generar , per l’originalitat, solucions Ăşniques i innovadores, per com d’elaborades sĂłn les idees i per la flexibilitat, Ă©s a dir, com de capaços som d’adaptar altres enfocs. En els propers pots us explicarem pas a pas, com utilitzar les eines.

brainstorming, consultoria, creativitat, creixement, eines, empresa, empreses, estiu, estratègia, idees, innovació, objetcius, refrescant, repte, Repte Empresa, tècniques, thinquery

Osona Turisme treballa amb thinquery els potencials de la comarca per identificar nous productes per oferir als visitants

Thinquery ha estat treballant intensament amb Osona Turisme amb l’objectiu d’identificar les potencialitats clau del territori i aixĂ­ treballar nous productes innovadors per a la Comarca. El projecte ha consistit en la realitzaciĂł de quatre reunions pels diferents espais turĂ­stics d’Osona, i la seva dinamitzaciĂł, amb els tècnics  responsables del turisme dels corresponents municipis. De forma paral·lela, s’han realitzat dues reunions amb el sectors econòmics implicats. 
Les diferents reunions han estat liderades per Sandra Fumanya, liderant Osona Turisme, que aportava el coneixement tècnic del turisme i de la zona,  en col·laboraciĂł amb Carme SĂ ez de thinquery, encapçalant les tècniques de creativitat i de treball en equip per tal d’extreure les millors propostes dels participants.

brainstorming, Carme Saez, consultoria, creativitat, dinàmica grupal, empresa, equips, estratègia, idees, Osona, talent, thinquery

Thinquery condueix la sessió de creativitat de Repte Empresa a Vic amb més de 130 nens i nenes

El passat dia 28 de novembre, es va celebrar al Recinte firal el Sucre de Vic  l’ediciĂł 2016-2017 del Repte Empresa. Aquest esdeveniment s’emmarca en el programa Empresa i FormaciĂł que lideren CreacciĂł,  la Uvic (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya), i CEDO (Consell Empresarial d’Osona)  i que va comptar amb la col·laboraciĂł de l´empresa Calidad Pascual. Thinquery va rebre l´encĂ rrec d´organitzar la sessiĂł, que va comptar amb la presència de mĂ©s de 130 nens de tres escoles de la comarca d’Osona. Els nens van haver de resoldre reptes com el de desenvolupar un producte sostenible, imaginar-se una empresa que produĂ­s un producte que no existĂ­s en el mercat, o bĂ© dissenyar un producte innovador. Els nens de les escoles Rocaprevera de TorellĂł,  Joan XXIII de BalenyĂ  i Sagrats Cors de Centelles, utilitzant tècniques d’innovaciĂł i creativitat, i amb el suport de Carme Saez,  van tenir idees genials: uns xiclets que aporten les vitamines als nens que tenen intolerĂ ncies, una beguda energètica pels moments baixos, unes xuxes anticĂ ries, etc! La dinĂ mica grupal va consistir en definir bĂ© el repte, i aplicar el brainstorming i la tècnica SCAMPER.  10 equips van resoldre 5 reptes! Enhorabona! Pots ampliar mĂ©s aquesta informaciĂł amb els segĂĽents NotĂ­cia 1 NotĂ­cia 2 Think: Els nens i nenes es familiaritzen amb el mĂłn de l´empresa grĂ cies a activitats com aquestes. L´empresa descobreix noves idees que no es plantegen els adults grĂ cies als nens. Query: Què pots fer tu per fomentar aquestes dinĂ miques?  

brainstorming, Calidad Pascual, Carme Saez, CEDO, CreacciĂł, creativitat, dinĂ mica grupal, El Sucre, empresa, empresarial, escoles, idees, innovaciĂł, innovador, Osona, repte, Repte Empresa, SCAMPER, sostenible, thinquery, UVIC

Som una consultoria de desenvolupament de negoci. A través del nostre mètode thinquery acompanyem a les empreses a aconseguir els seus projectes i reptes innovadors i de creixement. Som un equip de professionals experts en planificació estratègica, innovació, màrqueting i creativitat en el món de l’empresa i les persones.