Etiqueta: confinament

REAPRENDRE A TREBALLAR EN TEMPS DE CONFINAMENT

El teletreball ens presenta un nou escenari per a treballar des de casa. Evidentment, no és el mateix treballar a casa sol/a o amb la resta de la família … Treballar en un entorn convencional, implica treballar en un context on l’organització/empresa estandaritza les condicions laborals: horaris, espais, recursos… Tots/es treballem en entorns més o menys previsibles i estables. A casa, som nosaltres qui hem de posar aquestes condicions que es combinen amb les de la convivència amb la família.

Aquests dies de confinament ens deixarà APRENENTATGES. Sempre és bo tenir la doble visió. Us deixo el que he viscut aquests dies intentant veure el costat bo i el costat no tan bo, pensant sobretot en la sort que som els que podem teletreballar.

• Podem gaudir de la llar… a estones. Hem de distribuir-nos l’espai entre tots i en hores convingudes.
• Podem treballar en xandall, còmodes… teleconferències a les 8, a les 9 del matí. Millor mantenim una imatge.
• Aprofitem per menjar a casa, ni tupper, ni restaurant… passem una bona estona pensant en el que fem per dinar, preparant-lo i controlant la nevera.
• Ens podem formar en línia … buf!! Estem tot el dia connectats, més connexió? A sobre ens quedem sense xarxa, massa dispositius connectats
• Som més productius … treballem a tota hora, no hi ha separació entre la vida professional i personal.
• Evitem desplaçaments, ens reunim en un moment … reunions a hores poc convingudes (hores de fer menjar, hora de despertar als nens …).
• Estem gaudint de la família …. sorolls de fons, crits, plors, baralles, videoconferències amb nens en braços, interrupcions …
• Les empreses ofereixen eines per treballar a distància …. no sempre tenim tots els recursos per treballar a distància, es penja el servidor, no tenim els documents, massa enllaços i accessos remots.
• No tenim horari, tenim flexibilitat!… Alguns s’aixequen per al torn de 6 a 11 i es posen de 3 a 6 combinant la jornada amb la parella per tenir cura dels més petits.

Amb el teletreball hem de ser capaços de separar o incorporar les rutines, i ho hem de fer sols, tenint en compte les interferències de les dinàmiques d’altres companys, caps, clients… Que no tenen ni les mateixes circumstàncies professionals ni familiars que nosaltres. Hem de crear noves normes, pactar, hem de reaprendre a treballar. En aquest context hem de ser creatius en la manera de treballar i organitzar-nos, i també en el nostre estil de lideratge virtual si tenim persones a càrrec nostre. Hem d’acceptar aquesta situació i intentar fer-ho el millor possible.

aprenentatge, confinament, consells, coronavirus, covid_19, teletreball, thinquery, treballar a casa

Som una consultoria de desenvolupament de negoci. A través del nostre mètode thinquery acompanyem a les empreses a aconseguir els seus projectes i reptes innovadors i de creixement. Som un equip de professionals experts en planificació estratègica, innovació, màrqueting i creativitat en el món de l’empresa i les persones.