Etiqueta: Creacci贸

UN VIATGE PER LA INNOVACI脫 AMB FERRAN ADRI脌

El passat divendres vaig tenir el plaer de presentar una sessi贸 amb el Ferran Adri脿 en el marc del Trufforum a Vic. M鈥檃gradaria deixar-vos algunes perles de coneixement. Aqu铆 teniu les principals idees:

  1. Atenci贸 amb la 鈥淚nnovatitis鈥: aquesta tend猫ncia a innovar per innovar sense sentit. Innovar no 茅s una moda i no sempre ha de ser la font de creixement d鈥檜na empresa, per貌 si 茅s una font de competitivitat. Ara 茅s 鈥渃ool鈥 parlar d鈥檌nnovaci贸, o dir que un 茅s innovador, per貌 atenci贸, no fer innovaci贸 per qu猫 si. Hi ha m茅s de 60 脿mbits diferents en els que es pot innovar a l鈥檈mpresa. Oportunitats no ens en poden faltar!
  2. Generar i compartir coneixement: 茅s important treballar la innovaci贸 des del coneixement. El sentit d鈥檌mmediatesa ens fa pensar que les coses s鈥檋an de fer ja, i que no cal coneixement profund. Hem de tornar a aprendre a aprendre, a estudiar, a dia d鈥檃vui 茅s un luxe. A trav茅s del Bulli Foundation ha treballat en un llibre sobre el vi que equival a una tesi doctoral valorada en 130.000 euros. En realitat estem parlant de recerca, i la recerca 茅s inversi贸.
  3. Adaptar models d鈥櫭▁it. Interessant observar en els nostre entorn, en bones pr脿ctiques que proposen altres empreses i fixar-nos com treballen altres sectors paral路lels, quins models d鈥櫭▁it podem adaptar. Estem parlant d鈥檃daptar, no de copiar.
  4. La innovaci贸 a nivell  personal 茅s l鈥檃ctitud. L鈥檃ctitud d鈥檕bservar, d鈥檃ssumir riscos, de compartir coneixement, d鈥檃daptar models d鈥櫭▁it. La creativitat forma part de nosaltres, tots en tenim. Portar-la al m脿xim nivell 茅s portar-la a un nivell de demanda tan alt que 茅s possible que no gaires ho suportin. Al Bulli, l鈥檈quip creatiu eren tres persones. La m脿xima expressi贸 de la creativitat es manifesta en l鈥檃rt, i normalment aquest no 茅s fruit del treball en equip.
  5. Receptes per innovar? Cap!! No hi ha receptes universals. Cada sector 茅s diferent, cada empresa treballa diferent, t茅 unes circumst脿ncies de mercat, financeres, de tipologia de lideratge…

El Ferran Adri脿 ha viscut la creativitat i la innovaci贸 a un nivell molt alt i molt exigent. I es nota. Ho q眉estiona tot. Parlar amb ell 茅s fer-se preguntes constantment. Una primera definici贸 generalista no 茅s suficient per ell. Li calen matisos, detalls, concreci贸. La seva manera de respondre a les preguntes 茅s totalment divergent, et transporta per un munt de frases i conceptes fins que llavors els connecta. I finalment et respon a la pregunta. Aix貌 茅s la innovaci贸, un viatge per la diverg猫ncia fins que al final arribes a la concreci贸.

bulli, coneixement, Creacci贸, creativitat, cr茅ixer, empresa, 猫xit, ferran adria, futur, innovaci贸, reptes, trufforum

T猫cnica de creativitat SCAMPER: aplicaci贸 a la marat贸 de Cocreaci贸 del cl煤ster agroalimentari d’Osona

Dijous passat vam organitzar la segona sessi贸 d’innovaci贸 impulsada per Creacci贸 amb la intenci贸 de mostrar al sector la necessitat de crear conjuntament i de relacionar-nos per esdevenir m茅s creatius. La primera sessi贸 va ser m茅s de caire te貌ric i de definici贸 de reptes. Van sorgir 3 grans conceptes a darrera dels reptes del sector agroalimentari: l’economia circular, l’observaci贸 i an脿lisi del client per tal de detectar i adaptar els productes a les seves necessitats i com el sector s’aprofita i retorna valor al territori. La segona sessi贸 va consistir en desenvolupar reptes m茅s concrets amb t猫cniques de creativitat. Ten铆em 3 perfils: cuiners, productors i altres professionals complementaris. Aquesta sessi贸 havia de servir d’exemple tamb茅 per altres sectors: havia d’impactar. Per aix貌, en el propi disseny de la sessi贸 vam utilitzar la t猫cnica SCAMPER: Substituir: substituir la teoria per la pr脿ctica, tamb茅 el power point per murals i esquemes 鈥渆n directe鈥. Combinar: combinar diferents tipus de professionals: cuiners, productors, professionals del turisme, artistes i altres tipus d’experts en empresa. Adaptar: adaptar una cuina a un espai on conviuen tot tipus de professionals. Obligar als cuiners a adaptar-se als diferents tipus d’ingredients que aportaven els productors. Modificar: utilitzar una cuina enlloc de la sala de reunions convencional. Proposar per altres usos: vam utilitzar les estovalles de paper per escriure i fer un mapa mental. Eliminar: vam eliminar les cadires convencionals i vam posar taules de cuina i tamborets. Tamb茅 vam eliminar els ordinadors i els tel猫fons. Reorganitzar: vam reorganitzar el temps i els reptes. Vam plantejar dos reptes paral路lels, un pels cuiners i uns altres per la resta. El resultat, tot un 猫xit! M茅s de 40 idees i de necessitats a explorar sectorialment. M茅s de 20 persones treballant en equip. Repte superat!

Carme Saez, Creacci贸, creativitat, creixement, empresa, innovaci贸, Osona, repte, SCAMPER, thinquery

Avui, Caf猫 Experto amb en Dani P茅rez, Director de Persones i Organitzaci贸 de La Farga

Avui, en el marc de la F脿brica de l’impuls a la Innovaci贸, hem fet un Caf猫 Experto amb en Dani P茅rez, Director de Persones i Organitzaci贸 de La Farga. Dues grans lli莽ons:
  1. Les empreses busquen les persones en la seva integritat: el que som, el que fem i el que sabem.
  2. Hem de treballar en la nostra zona d’influ猫ncia. No cal perdre el temps en all貌 que no dep猫n de nosaltres.
Gr脿cies Dani P茅rez

Creacci贸, empresa, empresarial, empreses, innovaci贸, organitzacions, talent

48 empreses han passat per La F脿brica de l’impuls a la innovaci贸

La F脿brica de l’impuls a la innovaci贸 茅s un programa de Creacci贸 que vol fomentar la cultura de la innovaci贸 i promoure que les empreses siguin innovadores tant en productes, com processos com en la recerca de mercats. Per aix貌 ha comptat amb Carme S脿ez de thinquery per tal de donar suport a aquestes empreses, la majoria PIMES, en el seu proc茅s d’innovaci贸, o de reinvenci贸 en el cas d’algunes microempreses. A part, al llarg del 2016, s’han fet 10 sessions de formaci贸 espec铆fica en innovaci贸 per les que han passat 92 persones i s’han organitzat 18 sessions grupals per contrastar idees, valorar noves propostes de valor i simplement per con猫ixer l’opini贸 d麓un grup de persones que podien ser mercat potencial. En general ha estat una experi猫ncia molt enriquidora que esperem tornar a iniciar en breu.

Carme Saez, consultoria, Creacci贸, creixement, din脿mica grupal, empresa, empreses, estrat猫gia, idees, innovaci贸, Osona, pimes, repte, thinquery

GR Coaching i thinquery han “impulsat” a 59 persones cap el canvi

El programa de Creacci贸, la F脿brica a l麓impuls a la Innovaci贸 adre莽at a persones a l麓atur amb formaci贸 superior ha tancat la seva edici贸 2016 amb unes molt bones dades: 59 persones han passat per les sessions de coaching individual, condu茂des per Llu铆s Marco de GR Coaching i 聽per les sessions de m脿rqueting personal, condu茂des per Carme S脿ez de thinquery. El programa vol ser una alternativa als programes generalistes i especialitzar-se en un col路lectiu que arriba a les 300 persones a Osona. L鈥檕bjectiu 茅s oferir a persones en situaci贸 d鈥檃tur de llarga durada, i priorit脿riament amb formaci贸 superior, recursos que els ajudin a reinventar la seva traject貌ria professional a partir de les mateixes metodologies innovadores, obertes i creatives que farem servir amb les empreses. El projecte, que inicia una nova etapa a mitjans de febrer de 2017 聽vol influir en tres camps del desenvolupament personal: la relaci贸, la creativitat i l麓orientaci贸 a l麓acci贸.

Creacci贸, F脿brica Impuls a la Innovaci贸, thinquery

Entrevista a S铆lvia Lozano de Calidad Pascual i Carme S脿ez al MeteoMauri

El Repte Empresa, del programa d’Empresa i Formaci贸, liderat per Creacci贸, el Consell Empresarial 聽 聽 聽 d’Osona, la UVic i el Consell Comarcal ha cridat l’atenci贸 dels mitjans. Arran de l’experi猫ncia a l’edici贸 2016 amb Calidad Pascual, en el que els reptes d’empresa es centraven en la sostenibilitat, Catalunya R脿dio, en concret, el programa MeteoMauri s’ha mostrat interessat en les activitats i les idees dels nens i nenes sobre聽l’efici猫ncia energ猫tica, el respecte per l’entorn i l’煤s d’energies renovables. A l’entrevista, realizada per Melcior Mauri i Jos茅 Luis Gallego, hi van participar S铆lvia Lozano com a responsable Regional de Relacions amb la Societat de l’empresa Pascual i Carme S脿ez de thinquery, en representaci贸 de Creacci贸. Escolteu l’entrevista!

Carme Saez, Catalunya, Consell Empresarial d'Osona, Creacci贸, creixement, empresa, innovaci贸, Osona, sostenibilitat, thinquery

Thinquery condueix la sessi贸 de creativitat de Repte Empresa a Vic amb m茅s de 130 nens i nenes

El passat dia 28 de novembre, es va celebrar al Recinte firal el Sucre de Vic 聽l’edici贸 2016-2017 del Repte Empresa. Aquest esdeveniment s’emmarca en el programa Empresa i Formaci贸 que lideren Creacci贸, 聽la Uvic聽(Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya), i聽CEDO (Consell Empresarial d’Osona) 聽i que va comptar amb la col路laboraci贸 de l麓empresa Calidad Pascual. Thinquery va rebre l麓enc脿rrec d麓organitzar la sessi贸, que va comptar amb la pres猫ncia de m茅s de 130 nens de tres escoles de la comarca d’Osona. Els nens van haver de resoldre reptes com el de desenvolupar un producte sostenible, imaginar-se una empresa que produ铆s un producte que no exist铆s en el mercat, o b茅 dissenyar un producte innovador. Els nens de les escoles Rocaprevera聽de Torell贸, 聽Joan XXIII de Baleny脿 i Sagrats Cors de Centelles, utilitzant t猫cniques d’innovaci贸 i creativitat, i amb el suport de Carme Saez, 聽van tenir idees genials: uns xiclets que aporten les vitamines als nens que tenen intoler脿ncies, una beguda energ猫tica pels moments baixos, unes xuxes antic脿ries, etc! La din脿mica grupal va consistir en definir b茅 el repte, i aplicar el brainstorming i la t猫cnica SCAMPER.聽 10 equips van resoldre 5 reptes! Enhorabona! Pots ampliar m茅s aquesta informaci贸 amb els seg眉ents Not铆cia 1 Not铆cia 2 Think: Els nens i nenes es familiaritzen amb el m贸n de l麓empresa gr脿cies a activitats com aquestes. L麓empresa descobreix noves idees que no es plantegen els adults gr脿cies als nens. Query: Qu猫 pots fer tu per fomentar aquestes din脿miques?  

brainstorming, Calidad Pascual, Carme Saez, CEDO, Creacci贸, creativitat, din脿mica grupal, El Sucre, empresa, empresarial, escoles, idees, innovaci贸, innovador, Osona, repte, Repte Empresa, SCAMPER, sostenible, thinquery, UVIC

Som una consultoria de desenvolupament de negoci. A trav茅s del nostre m猫tode thinquery acompanyem a les empreses a aconseguir els seus projectes i reptes innovadors i de creixement. Som un equip de professionals experts en planificaci贸 estrat猫gica, innovaci贸, m脿rqueting i creativitat en el m贸n de l鈥檈mpresa i les persones.