Etiqueta: random word

Idees fresques amb la tècnica random word d’Edward de Bono

Tal i com vam publicar en el post passat, l’estiu Ă©s un bon moment per generar bones idees, ens relaxem, llegim mĂ©s i estem mĂ©s receptius a coses noves: tenim la ment mĂ©s oberta. Per això us volem introduir algunes tècniques de creativitat i avui us presentem el RANDOM WORD! Aquesta tècnica s’utilitza quan volem tenir idees “disruptives”, fora d’allò que pensem normalment. Ens ubica en un context diferent i genera noves connexions. El nostre cervell “s’activa”. Aquesta tècnica va molt bĂ© quan necessitem inspirar-nos o estem bloquejats. La tècnica consisteix en triar una paraula a l’atzar, com ho farem?
  1. Definim clarament el repte que volem resoldre, o el focus on posem l’atenciĂł i on necessitem idees.
  2. Podem escriure entre tots paraules en papers petits i ficar-les en una bossa. Una persona extreu la paraula. Una altra manera de fer-ho és obrint un diccionari i triant la primera paraula que trobem. Han de ser paraules riques en contingut. També podeu trobar generadors de paraules aleatòries a internet: www.palabrasque.com/palabra-aleatoria.phpwww.palabrasaleatorias.com.
  1. Un cop escollida la paraula, aquesta es converteix en el centre dels nostres pensaments. Posem l’exemple de la paraula CASA. L’anotem ben gran en una pissarra i automĂ ticament comencem a escriure en un altre paper totes les idees que ens evoca la paraula casa. Us deixem un exemple:
REPTE: “Incrementar el nombre de persones que entren a la nostra botiga” De la paraula CASA ens venen al cap: famĂ­lia, espais, confort, protecciĂł, descans,…
  1. Un cop tenim aquests passos fets, es tracta de relacionar el repte/focus/problema inicial i lligar-ho amb cadascuna de les paraules que han sorgit amb la relaciĂł de la paraula CASA. Per exemple: aconseguir que les famĂ­lies senceres vinguin al nostre establiment a partir d’una promociĂł de descomptes si sĂłn mĂ©s d’un membre de la famĂ­lia que compra.
L’objectiu d’aquest procés és forçar les connexions entre els atributs de la paraula i el repte, aportant idees. Farem exactament el mateix amb tantes paraules com sigui necessari i finalment exposarem totes les connexions. Us emplacem a provar aquesta tècnica! És gairebé com un joc i comprova que partint d’aquesta base, tots som creatius! Si teniu qualsevol dubte o voleu que us ajudem a aplicar la tècnica podeu contactar amb nosaltres aquí.

brainstorming, creativitat, creixement, Disseny, empresa, estratègia, idees, innovació, random word, repte, Repte Empresa, tècniques, thinquery

Som una consultoria de desenvolupament de negoci. A través del nostre mètode thinquery acompanyem a les empreses a aconseguir els seus projectes i reptes innovadors i de creixement. Som un equip de professionals experts en planificació estratègica, innovació, màrqueting i creativitat en el món de l’empresa i les persones.