Etiqueta: SCAMPER

T猫cnica de creativitat SCAMPER: aplicaci贸 a la marat贸 de Cocreaci贸 del cl煤ster agroalimentari d’Osona

Dijous passat vam organitzar la segona sessi贸 d’innovaci贸 impulsada per Creacci贸 amb la intenci贸 de mostrar al sector la necessitat de crear conjuntament i de relacionar-nos per esdevenir m茅s creatius. La primera sessi贸 va ser m茅s de caire te貌ric i de definici贸 de reptes. Van sorgir 3 grans conceptes a darrera dels reptes del sector agroalimentari: l’economia circular, l’observaci贸 i an脿lisi del client per tal de detectar i adaptar els productes a les seves necessitats i com el sector s’aprofita i retorna valor al territori. La segona sessi贸 va consistir en desenvolupar reptes m茅s concrets amb t猫cniques de creativitat. Ten铆em 3 perfils: cuiners, productors i altres professionals complementaris. Aquesta sessi贸 havia de servir d’exemple tamb茅 per altres sectors: havia d’impactar. Per aix貌, en el propi disseny de la sessi贸 vam utilitzar la t猫cnica SCAMPER: Substituir: substituir la teoria per la pr脿ctica, tamb茅 el power point per murals i esquemes 鈥渆n directe鈥. Combinar: combinar diferents tipus de professionals: cuiners, productors, professionals del turisme, artistes i altres tipus d’experts en empresa. Adaptar: adaptar una cuina a un espai on conviuen tot tipus de professionals. Obligar als cuiners a adaptar-se als diferents tipus d’ingredients que aportaven els productors. Modificar: utilitzar una cuina enlloc de la sala de reunions convencional. Proposar per altres usos: vam utilitzar les estovalles de paper per escriure i fer un mapa mental. Eliminar: vam eliminar les cadires convencionals i vam posar taules de cuina i tamborets. Tamb茅 vam eliminar els ordinadors i els tel猫fons. Reorganitzar: vam reorganitzar el temps i els reptes. Vam plantejar dos reptes paral路lels, un pels cuiners i uns altres per la resta. El resultat, tot un 猫xit! M茅s de 40 idees i de necessitats a explorar sectorialment. M茅s de 20 persones treballant en equip. Repte superat!

Carme Saez, Creacci贸, creativitat, creixement, empresa, innovaci贸, Osona, repte, SCAMPER, thinquery

Thinquery condueix la sessi贸 de creativitat de Repte Empresa a Vic amb m茅s de 130 nens i nenes

El passat dia 28 de novembre, es va celebrar al Recinte firal el Sucre de Vic 聽l’edici贸 2016-2017 del Repte Empresa. Aquest esdeveniment s’emmarca en el programa Empresa i Formaci贸 que lideren Creacci贸, 聽la Uvic聽(Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya), i聽CEDO (Consell Empresarial d’Osona) 聽i que va comptar amb la col路laboraci贸 de l麓empresa Calidad Pascual. Thinquery va rebre l麓enc脿rrec d麓organitzar la sessi贸, que va comptar amb la pres猫ncia de m茅s de 130 nens de tres escoles de la comarca d’Osona. Els nens van haver de resoldre reptes com el de desenvolupar un producte sostenible, imaginar-se una empresa que produ铆s un producte que no exist铆s en el mercat, o b茅 dissenyar un producte innovador. Els nens de les escoles Rocaprevera聽de Torell贸, 聽Joan XXIII de Baleny脿 i Sagrats Cors de Centelles, utilitzant t猫cniques d’innovaci贸 i creativitat, i amb el suport de Carme Saez, 聽van tenir idees genials: uns xiclets que aporten les vitamines als nens que tenen intoler脿ncies, una beguda energ猫tica pels moments baixos, unes xuxes antic脿ries, etc! La din脿mica grupal va consistir en definir b茅 el repte, i aplicar el brainstorming i la t猫cnica SCAMPER.聽 10 equips van resoldre 5 reptes! Enhorabona! Pots ampliar m茅s aquesta informaci贸 amb els seg眉ents Not铆cia 1 Not铆cia 2 Think: Els nens i nenes es familiaritzen amb el m贸n de l麓empresa gr脿cies a activitats com aquestes. L麓empresa descobreix noves idees que no es plantegen els adults gr脿cies als nens. Query: Qu猫 pots fer tu per fomentar aquestes din脿miques?  

brainstorming, Calidad Pascual, Carme Saez, CEDO, Creacci贸, creativitat, din脿mica grupal, El Sucre, empresa, empresarial, escoles, idees, innovaci贸, innovador, Osona, repte, Repte Empresa, SCAMPER, sostenible, thinquery, UVIC

Som una consultoria de desenvolupament de negoci. A trav茅s del nostre m猫tode thinquery acompanyem a les empreses a aconseguir els seus projectes i reptes innovadors i de creixement. Som un equip de professionals experts en planificaci贸 estrat猫gica, innovaci贸, m脿rqueting i creativitat en el m贸n de l鈥檈mpresa i les persones.