Etiqueta: talent

THINQUERY VISITA FACEBOOK A SEATTLE: L’ESPAI DE TREBALL UNA DE LES CLAUS DE CAPTACIÓ I RETENCIÓ DEL TALENT

La setmana passada thinquery va poder fer una visita a les oficines de Facebook a Seattle. Us deixem un llistat de detalls inspiradors per compartir:

 • Espais pensats per treballar en qualsevol lloc, fins i tot a l’aire lliure.
 • Zones verdes interiors i exteriors: plantes, jardins verticals i terrasses per passejar i airejar-se.
 • Zones comunitàries molt àmplies per afavorir les trobades informals.
 • Buffet lliure gratuït, pels treballadors, familiars i amics ( per això vaig poder entrar!!), snacks de tot tipus: fruita, patates xips, xocolates…
 • Neveres amb aigua, llet, refrescs i fins i tot màquines industrials de cafè. No màquines de cafè amb monedes, màquines com les que trobem  a qualsevol cafeteria on cadascú es fa el seu cafè i disposa de diferents tipus de llet a la nevera per servir-se.
 • Elements de comunicació digitals a tots els espais.
 • Zona de cubículs tancats per a concentrar-se o fer conferències i sistema de reserva autònom ( pantalles per reservar). 
 • Sofàs, coixins, escales/grades, colors vius i agradables, art a les parets.
 • Lavabos amb productes d’higiene personal totalment gratuïts ( raspall i pasta de dents d’un sol ús, locutoris, fil dental, gomes de cabell, compreses…).
 • El treballador té un lloc fixe on treballar, la gent, en una empresa gran, ha de saber on trobar-te.

Tots hem vist alguns espais on podem trobar iniciatives aïllades. Però el concepte canvia radicalment quan veus un lloc de treball tan inspirador i que integra tots aquests aspectes junts, quan veus un ecosistema. Et dona la sensació d’estar en un espai més lúdic que de treball (un aeroport, un centre comercial). Els coworkings es comencen a dissenyar així, però és clar, allà no hi ha dependència jeràrquica, ni control horari i al final el negoci consisteix en la venda d’espai i aquest ha de ser atractiu per captar la demanda. Però si un coworking capta a les empreses amb un espai atractiu, perquè no ho ha de captar l’empresa als treballadors amb un espai així? A Seattle, com a San Francisco, la guerra pel talent IT és brutal, i el lloc de treball és una de les eines que utilitzen per captar-lo. Thinquery que visita moltes empreses, veu intents de fer canvis, però mai és un projecte global. Treballar en espais així implica un canvi de mentalitat per part del directius i propietaris. Vol dir acceptar que el treballador es mogui per diferents espais,  que treballi mentre està prenent l’aire a una terrassa i fins i tot quan està prenent un cafè amb un company. A thinquery estem convençuts que un ambient així impacta directament en la productivitat i també en la retenció del talent. Qui s’atreveix?

captació, Carme Saez, ecosistema, empresa, espai de treball, facebook, productivitat, retenció, talent, thinquery, treballar, visita, zones verdes

Carme Sáez una de les col·laboradores del projecte La Akademia Vic

La setmana passada vaig participar en la presentació de l’Akademia al programa de televisió “La Vida és Taronja”. L’Akademia té com a objectiu a joves d’entre 18 i 22 anys que volen aprofundir en el seu autoconeixement. 19 voluntaris de diferents disciplines (psicòlegs, coach, filòsofs i altres més tècnics com nutricionistes, actors o economistes, entre d’altres) acompanyaran a aquests nois i noies en un procés de descobriment del seu propi jo i els proporcionaran eines que després podran utilitzar al llarg de la seva vida. El vídeo de la presentació del projecte:

Carme Saez, creativitat, creixement, idees, joves, la akademia, Osona, projecte, talent, thinquery

Osona Turisme treballa amb thinquery els potencials de la comarca per identificar nous productes per oferir als visitants

Thinquery ha estat treballant intensament amb Osona Turisme amb l’objectiu d’identificar les potencialitats clau del territori i així treballar nous productes innovadors per a la Comarca. El projecte ha consistit en la realització de quatre reunions pels diferents espais turístics d’Osona, i la seva dinamització, amb els tècnics  responsables del turisme dels corresponents municipis. De forma paral·lela, s’han realitzat dues reunions amb el sectors econòmics implicats. 
Les diferents reunions han estat liderades per Sandra Fumanya, liderant Osona Turisme, que aportava el coneixement tècnic del turisme i de la zona,  en col·laboració amb Carme Sàez de thinquery, encapçalant les tècniques de creativitat i de treball en equip per tal d’extreure les millors propostes dels participants.

brainstorming, Carme Saez, consultoria, creativitat, dinàmica grupal, empresa, equips, estratègia, idees, Osona, talent, thinquery

Avui, Cafè Experto amb en Dani Pérez, Director de Persones i Organització de La Farga

Avui, en el marc de la Fàbrica de l’impuls a la Innovació, hem fet un Cafè Experto amb en Dani Pérez, Director de Persones i Organització de La Farga. Dues grans lliçons:
 1. Les empreses busquen les persones en la seva integritat: el que som, el que fem i el que sabem.
 2. Hem de treballar en la nostra zona d’influència. No cal perdre el temps en allò que no depèn de nosaltres.
Gràcies Dani Pérez

Creacció, empresa, empresarial, empreses, innovació, organitzacions, talent

La Fàbrica de l’Impuls a la Innovació: un programa per impulsar-te al canvi

Estàs a l’atur i tens estudis superior o un alt nivell d’experiència en algun àmbit professional? Tens una feina però voldries un canvi? Portes temps intentant reinventar-te però no acabes de trobar el teu camí? El programa de Creacció de la Fàbrica de l’Impuls a la Innovació us pot ajudar. Seguint el procés d’innovació que afronta una empresa quan vol desenvolupar un nou concepte de producte o servei, la Fàbrica acompanya a les persones en un procés d´innovació. Lluís Marco, com a coach, treballa amb els usuaris l’experimentació o la recerca d’allò que ens omple professionalment. Carme Sàez, de thinquery us acompanya en el desenvolupament de la idea, en el màrqueting i la implantació d’aquesta. Si tens ganes de viure una experiència personal que t’impulsi cap a una millora professional, has d’apuntar-te! Entra a Creacció i apunta’t a la següent sessió d’acollida!

creixement, innovació, màrqueting personal, projecte, repte, talent, thinquery

Thinquery treballa el pensament visual amb els tècnics d’inserció de joves de l’Ajuntament de Vic

Amb l’objectiu de crear una dinàmica original per a un pla de formació,  thinquery va treballar amb els tècnics, una dinàmica que  permetés a 8 joves que formen part d´un pla d’inserció laboral, a reflexionar sobre conceptes com l’ocupació, la responsabilitat, l’organització o la trajectòria professional. La sessió, que va estar liderada pels dos tècnics de l’Ajuntament, el Jacint Crosas i la Mònica Gordillo, es  va recolzar en tècniques de creativitat i de pensament visual ideades per thinquery,  específicament per complementar la formació en competències que es duu a terme amb aquest grup de joves. La sessió va durar 3 hores i es van utilitzar diferents materials de l’EspaiCrea i d’altres aportats pels propis joves. Think: el pensament visual ens ajuda a connectar conceptes Query: per què no utilitzem més el pensament visual?

Ajuntament de Vic, Carme Saez, creixement, dinàmica grupal, equips, escola, escoles, inserció, joves, Osona, pensament visual, talent, thinquery, Vic

Carme Saez, experiència i coneixement al capdavant de thinquery

Som un equip de professionals experts en diferents disciplines vinculades a l’estratègia, la creativitat i la innovació en el món de l’empresa. Liderats per Carme Sàez, vinculada a La Farga durant més de 17 anys, ajudem les empreses en el procés d’implantació de la innovació i la creativitat per impulsar-les al creixement. Sàez aporta a l’equip els coneixements adquirits al llarg de la seva àmplia trajectòria en el món empresarial. Llicenciada en Econòmiques i MBA, inicia el seu recorregut professional en el món de les vendes. Posteriorment, i després de formar-se en les millors escoles de negocis, s’especialitza en el màrqueting i, en aquest camp, desenvolupa tasques de màxima responsabilitat fet que li permet introduir-se en el món de l’estratègia empresarial. Convençuda que la creativitat i la innovació són dos factors decisius per a la supervivència de l’empresa a llarg termini, s’endinsa en aquest món i exerceix el càrrec de directora d’intel·ligència competitiva des del qual gestiona el procés de R+D+I, els projectes d’enginyeria, la gestió de la tecnologia, la millora dels processos i dels productes i el màrqueting estratègic. Des del dia a dia a l’empresa s’apropa al món de la recerca i el coneixement, ja que s’encarrega de la relació amb les universitats i els centres tecnològics. També tasta i s’enamora del món de la cultura amb la coordinació del projecte museològic i museogràfic del Museu del Coure, del qual n’assumeix la direcció. Una iniciativa que li permet descobrir sectors aparentment allunyats de les seves àrees, però que connecta amb precisió i n’obté resultats excel·lents. Apassionada per la innovació, també lidera el programa La fàbrica de l’impuls a la innovació, en el marc de l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement Creacció de la comarca d’Osona. Sàez exerceix el lideratge d’un equip que treballem de forma coordinada per oferir la solució més adequada a cada companyia. La suma de talents ens permet tenir una visió global de l’empresa i les seves problemàtiques i, conseqüentment, ens permet oferir solucions globals, aportant els professionals més adequats a cada moment.

creativitat, creixement, Econòmiques, empresa, enginyeria, estratègia, innovació, intel·ligència competitiva, La Farga, màrqueting, MBA, Museu del Coure, processos, R+D+I, supervivència, talent, tecnologia

Thinquery crea, innova, creix

CREA  A thinquery treballem amb clients per millorar les seves capacitats innovadores i creatives. Actuem per organitzar i enfortir el talent de persones, equips i organitzacions amb els processos adequats, per obtenir i accelerar resultats innovadors de confiança i exitosos. CREACIÓ INNOVA A thinquery ens focalitzem en ajudar les persones, equips i organitzacions a dissenyar i crear el seu futur. Treballem amb clients de qualsevol sector i/o àrea professional, públic o privat, per construir noves empreses, desenvolupar capacitats per innovar i accelerar canvis orgànics que permetin millores rellevants. INNOVACIÓ CREIX Qualsevol empresa o qualsevol persona és capaç de desenvolupar una idea innovadora. Per això, no és important si la vostra empresa és gran o petita ni si sou molts o sou pocs. El que realment és important és que disposeu d’un projecte  que ajudi l’empresa a créixer de forma intel·ligent i sostinguda.  CREIXEMENT

canvis orgànics, capacitats, clients, creació, creixement, equips, futur, idea, innovació, millores, organitzacions, persones, privat, públic, sectors, talent

Som una consultoria de desenvolupament de negoci. A través del nostre mètode thinquery acompanyem a les empreses a aconseguir els seus projectes i reptes innovadors i de creixement. Som un equip de professionals experts en planificació estratègica, innovació, màrqueting i creativitat en el món de l’empresa i les persones.