Etiqueta: tècniques

Idees fresques amb la tècnica random word d’Edward de Bono

Tal i com vam publicar en el post passat, l’estiu Ă©s un bon moment per generar bones idees, ens relaxem, llegim mĂ©s i estem mĂ©s receptius a coses noves: tenim la ment mĂ©s oberta. Per això us volem introduir algunes tècniques de creativitat i avui us presentem el RANDOM WORD! Aquesta tècnica s’utilitza quan volem tenir idees “disruptives”, fora d’allò que pensem normalment. Ens ubica en un context diferent i genera noves connexions. El nostre cervell “s’activa”. Aquesta tècnica va molt bĂ© quan necessitem inspirar-nos o estem bloquejats. La tècnica consisteix en triar una paraula a l’atzar, com ho farem?
  1. Definim clarament el repte que volem resoldre, o el focus on posem l’atenciĂł i on necessitem idees.
  2. Podem escriure entre tots paraules en papers petits i ficar-les en una bossa. Una persona extreu la paraula. Una altra manera de fer-ho és obrint un diccionari i triant la primera paraula que trobem. Han de ser paraules riques en contingut. També podeu trobar generadors de paraules aleatòries a internet: www.palabrasque.com/palabra-aleatoria.phpwww.palabrasaleatorias.com.
  1. Un cop escollida la paraula, aquesta es converteix en el centre dels nostres pensaments. Posem l’exemple de la paraula CASA. L’anotem ben gran en una pissarra i automĂ ticament comencem a escriure en un altre paper totes les idees que ens evoca la paraula casa. Us deixem un exemple:
REPTE: “Incrementar el nombre de persones que entren a la nostra botiga” De la paraula CASA ens venen al cap: famĂ­lia, espais, confort, protecciĂł, descans,…
  1. Un cop tenim aquests passos fets, es tracta de relacionar el repte/focus/problema inicial i lligar-ho amb cadascuna de les paraules que han sorgit amb la relaciĂł de la paraula CASA. Per exemple: aconseguir que les famĂ­lies senceres vinguin al nostre establiment a partir d’una promociĂł de descomptes si sĂłn mĂ©s d’un membre de la famĂ­lia que compra.
L’objectiu d’aquest procés és forçar les connexions entre els atributs de la paraula i el repte, aportant idees. Farem exactament el mateix amb tantes paraules com sigui necessari i finalment exposarem totes les connexions. Us emplacem a provar aquesta tècnica! És gairebé com un joc i comprova que partint d’aquesta base, tots som creatius! Si teniu qualsevol dubte o voleu que us ajudem a aplicar la tècnica podeu contactar amb nosaltres aquí.

brainstorming, creativitat, creixement, Disseny, empresa, estratègia, idees, innovació, random word, repte, Repte Empresa, tècniques, thinquery

L’estiu és per prendre idees fresques!

Encara que pot semblar contradictori, l’estiu Ă©s per prendre idees refrescants sĂ­, i Ă©s que amb l’arribada de l’estiu i les vacances Ă©s com viure un final d’any, la gent fa balanç, analitza el passat i es planteja nous propòsits de cara al setembre, gairebĂ© com fem a l’hivern per cap d’any. I Ă©s que la influència de l’acabament del curs escolar, i el temps lliure que ens deixen les vacances, ens inspiren a fer això tambĂ© durant aquest perĂ­ode. Les activitats d’oci sĂłn protagonistes i aquest Ă©s un gran element per facilitar el pensament creatiu, per agafar alhora perspectiva i deixar que la creativitat faci la seva feina. És a partir d’aquest post que us anirem presentant diferents eines per practicar de manera ordenada. I Ă©s que el mĂ rqueting, el branding, i la innovaciĂł requereixen d’un reguitzell de tècniques per arribar als objectius finals: dur a terme les idees i impactar en el nostre mercat! A thinquery utilitzem diferents tècniques de creativitat per oferir als nostres clients “idees fresques”. Les tècniques no deixen de ser un procĂ©s que ens convida a ser meticulosos en totes les etapes. Molts pensen que la creativitat Ă©s una capacitat que no s’entrena, o que la tĂ© qui ha nascut amb ella, i que no tothom Ă©s creatiu. Res mĂ©s lluny de la realitat. Si seguim les diferents etapes que ens proposen les tècniques, serem capaços de ser molt prolĂ­fics amb les idees. Com sabem si som o no creatius? Per la quantitat d’idees que som capaços de generar , per l’originalitat, solucions Ăşniques i innovadores, per com d’elaborades sĂłn les idees i per la flexibilitat, Ă©s a dir, com de capaços som d’adaptar altres enfocs. En els propers pots us explicarem pas a pas, com utilitzar les eines.

brainstorming, consultoria, creativitat, creixement, eines, empresa, empreses, estiu, estratègia, idees, innovació, objetcius, refrescant, repte, Repte Empresa, tècniques, thinquery

Som una consultoria de desenvolupament de negoci. A través del nostre mètode thinquery acompanyem a les empreses a aconseguir els seus projectes i reptes innovadors i de creixement. Som un equip de professionals experts en planificació estratègica, innovació, màrqueting i creativitat en el món de l’empresa i les persones.