Etiqueta: thinquery

Els làctics a un preu just, també per als més menuts

Des de Thinquery i conjuntament amb la Cooperativa Plana de Vic, vam idear i crear una dinàmica per a explicar la transcendència de la llet a un preu just als infants. A través de les històries dels ramaders Pep i Maria, les criatures poden fer-se una idea de la problemàtica actual en el sector lacti, i també entendre com poden formar part de la solució. El conte ha pogut ser usat en dues ocasions; per una banda, a l’espai la Casa de Pagès del Mercat del Ram, on els infants van poder veure el conte digitalment, pintar-ne les il·lustracions i finalment, jugar a col·locar les peces als plafons de fusta que vam crear amb els personatges del conte, posant en pràctica el que havien après sobre el tema de la llet. 

Per altra banda, el conte va tornar a ser aprofitat en el marc de la Fira Làctium celebrada el passat 14 i 15 de maig a Vic. En aquesta ocasió, els infants van tenir l’oportunitat de conèixer la història d’en Pep i la Maria a través de la narració d’una animadora infantil, que els va explicar el conte i els va fer participar de la dinàmica dels plafons de fusta. Així doncs, nens i nenes van marxar a casa amb consciència sobre la importància de pagar un preu just en la llet i els formatges que compren les seves famílies. Tot això forma part de la campanya de conscienciació global de Vaquers Plana de Vic, que han engegat amb la creació de la llet Terra i tast, així com el nou Formatge Territori que s’ha elaborat juntament amb la formatgeria Mas el Garet a partir de la llet dels Vaquers. 

creativitat, creixement, idees, innovació, thinquery

Reflexions entorn el 28è congrés de la Fefic conduït i dinamitzat per thinquery

Els dies 25 i 26 de novembre va fer-se realitat el congrés que ja feia setmanes que teníem dissenyat sobre el paper. Tot va començar amb un encàrrec clar per part dels responsables de la Fefic, organitzar un congrés dinàmic i participatiu que servís per repensar les fires.  

La nostra proposta va ser atrevida, ludificar el procés d’innovació per dissenyar la fira del futur. Per fer-ho vam vertebrar el contingut a partir del model propi T+i i del joc de creativitat de Thinquery thinKIT!

Com en tots els projectes ens emportem una gran experiència i 3 bons aprenentatges.

 1. Mètode  

Tot i inspirar-nos amb metodologies com el Lean Startup i el Desing Thinking des de Thinquery adaptem mètodes i metodologies per respondre a la necessitat del client. En aquest cas va ser important treballar conjuntament amb @enricbrufau i la junta directiva de la Fefic a l’hora de dissenyar els continguts per adaptar el model T+i i per definir el procés d’innovació.

Va quedar clar que cal aplicar MÈTODE!!!!

Vam experimentar com construir les fires del futur seguint el model T+i

T: Connectar Tendència, tenir una visió de Transversalitat i treballar en equip, Team. 

+i: Idees i Innovació: Aportar valor nou. No es tracta d’omplir la paret de pòstits de colors sinó que innovar va més enllà de generar moltes idees. Cal seleccionar les que poden aportar-nos valor afegit, elaborar conceptes, implementar-los, fer-los viables i sumar aliats.

2. Compartir coneixement

La importància de comptar amb coneixement expert.

Va ser un encert poder combinar càpsules de coneixement expert i dinàmiques de treball per interioritzar el procés d’innovació. Poder OBSERVAR aprofundint en les tendències sectorials parlant de gastronomia amb en Pep Palau, d’artesania amb la Marina Calls i en Xavier Villas, d’Indústria amb en Jordi Palmiola i de fires multisectorials amb en David Torrellas i en les tendències tranversals parlant de digitalització amb l’Eduard Dalmau, de sostenibilitat amb l’Alba Cabañas i d’experiència d’usuari amb en Xavi Escales ens va servir per definir les properes passes a partir d’informació rellevant.

 La riquesa de compartir coneixement entre iguals.

Crear equips diversos de professionals del sector de les fires provinents de realitats diferents va enriquir enormement el congrés. Venim d’un temps difícil on el sector d’esdeveniments ha sigut un dels més afectats. El mateix nom del congrés, FEM PINYA, era una declaració d’intencions que es va fer evident durant el dia i mig de feina intensiva. Treballar amb persones amb ganes de compartir experiències i coneixement és un plaer que va enriquir a tots els que en vam formar part.

3. Ens agrada jugar!

Innovar és un procés que requereix esforç, recursos i temps. Per poder-ho fer en un dia i mig i no morir en l’intent vam ludificar tot el procés. Els participants van rebre un briefing per dissenyar una fira basant-se en les tendències sectorials. Amb la fira dissenyada vam forçar-los a generar idees noves per digitalitzar-la, fer-la més sostenible i convertir-la en una experiència pels visitants utilitzant el joc de taula ThinKIT.

El congrés va ser intens i utilitzar el joc ens va servir per mantenir el grau de concertació i assimilació de continguts per part dels participants.

Des de Thinquery vam gaudir veient, dinàmica rere dinàmica, com prenia forma el que havíem planificat i com s’implicaven els professionals. Un cop més constatem que són moments de canvis i que a tots els sectors hi ha persones liderant equips disposades a assumir riscos i innovar. 

congrés, creativitat, creixement, fefic, fires, idees, innovació, reptes, thinquery

A thinquery plantem una llavor perquè creixi l’esperit emprenedor

Des de Thinquery ja fa 5 anys que treballem al costat d’empreses, organitzacions i persones emprenedores a l’hora de dissenyar nous productes, serveis i marques. Els acompanyem per idear, orientar i planificar la seva estratègia.

L’experiència ens demostra que darrera els projectes i les idees que han reeixit sempre hi ha una persona emprenedora. Una persona amb iniciativa que passa de les idees a l’acció, una persona curiosa i creativa que sap acompanyar-se i fer equip. Una persona o un equip que planifica i gestiona els projectes per assolir uns objectius.

Amb el COVID hem entès de cop què vol dir viure, gestionar i treballar en un entorn VUCA i hem vist de prop la importància de tenir en els equips persones emprenedores que en un moment determinat són capaces de tirar endavant projectes malgrat les circumstàncies adverses.

En aquest context i amb convenciment que l’esperit emprenedor és una capacitat que pot cultivar-se, des de Thinquery hem volgut passar a l’acció i posar el nostre granet de sorra per fomentar l’emprenedoria. Durant la pandèmia vam dissenyar ThinKITyourserlf un programa d’acompanyament i una caixa d’eines, un KIT,  per formar i posar a l’abast dels professionals noves eines i metodologies per dissenyar i implementar projectes.

Tot just acabava d’agafar forma ThinKITyourself que ja vam realitzar la primera formació, Emprendre amb Creativitat, una formació de 30h hores per a professors de Formació Professionals que imparteixen les assignatures de Formació i Orientació Laboral (FOL) i Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE). Però volíem fer un pas més, volíem incentivar directament a les persones que s’estan formant i per això vam convocar la primera edició dels premis Llavor.

Hem convocat la primera edició dels Premis Llavor amb l’objectiu de premiar les idees emprenedores, incentivar la creativitat, cultivar l’emprenedoria i afavorir la generació d’idees empresarials entre els alumnes de cicles formatius de la Catalunya Central.

Aquesta setmana hem fet el tancament amb una molt bona valoració d’aquesta primera edició.

Van inscriure’s 22 projectes de 4 centres educatius diferents i amb 54 alumnes emprenedors implicats darrera dels projectes. 13 projectes van quedar exclosos per haver-se inscrit fora de termini.

Dels 22 projectes inscrits finalment se’n van presentar 15 projectes i després de la valoració inicial es van escollir 6 projectes finalistes. El dia 14 de juny vam escoltar les defenses dels 6 projectes finalistes. Amb 5 minuts cada projectes ens van convèncer del talent i l’esperit emprenedor que apel·lem que hi ha dines les aules apunt per iniciar la seva carrera professional. Però havíem d’escollir guanyadors.

El Jurat format per Roger Fosas, del Centre de Desenvolupament Empresarial de Manresa; Victoria Dot, consellera de l’empresa Nordlogway; Josep M Moratal, responsable del programa Impuls FP de la direcció general de formació professional inicial de la Generalitat de Catalunya; Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà; Xavier Capellas, secretari del Centre de Formació de Tecnologies de Manlleu i Carme Sáez, fundadora i responsable de Thinquery van valorar els diferents projectes tenint en compte:

 • Grau d’innovació del projecte
 • Viabilitat de la proposta
 • Presentació escrita i pitch realitzat
 • Responsabilitat social del projecte

La decisió va ser difícil però finalment es va atorgar el premi a la millor idea o projecte empresarial per projectes de Cicles Formatius de Grau Superior al projecte LINKSPORTS elaborat per Clàudia Arocas, Aleix Estany i Ariadna Solé de l’Escola Montserrat i tutoritzats per Yolanda Solà. El jurat va destacar-ne la qualitat del projecte en tots criteris de valoració i en ressalta la voluntat de trobar una solució per esports minoritaris.

A més a més del premi al millor projecte van donar-se 2 premis especials.

Va atorgar-se el premi especial a projecte més innovador al projecte EL MEU MÓN elaborat pels alumnes de 2on de CFGS d’Educació Infantil del Campus professional de la Facultat de Ciències Socials de Manresa UVIC-UCC en el marc de l’assignatura d’Emprenedoria i tutoritzat per Dolors Vázquez. El jurat en va valorar l’oportunitat que suposa incloure una escola bressol en una universitat i les sinèrgies que se’n poden generar entre els diferents grup d’interès aportant valor nou a la comunitat.

I finalment, SELF TOURISM elaborat per Biel Comas Saavedra, Daniel Cuenca López i Pau Llauradó Rodriguez de l’escola Joviat i tutoritzats per Gemma Cirera va emportar-se el premi especial a projecte més viable. El jurat va concloure per unanimitat que era el projecte que havia demostrat més viabilitat per poder-lo portar al marcat amb garanties.

Amb l’entrega d’aquests premis hem pogut tancar el cercle. Des de Thinquery estem contentes de poder fomentar l’esperit emprenedor entre les persones més joves a través dels Premis Llavor, acompanyem als professors a través dels programes de formació d’Emprendre amb Creativitat i continuem al costat de les empreses i organitzacions en el nostre dia a dia com a consultores i amb projectes com ThinKITyourself. Ara tanquem primeres edicions, dels premis pels alumnes i de formació pels professors, però en vindran més i ens posem a treballar ja per presentar les segones edicions.

creativitat, emprenedors, estratègia, innovació, màrqueting, Premisllavor, Think It Yourself, thinquery

Desenvolupem un itinerari personalitzat i caixa d’eines per el servei d’emprenedoria de l’Agència de desenvolupament del Berguedà

Thinquery ha treballat amb tot l’equip de l’àrea d’empresa de l’Agència Desenvolupament del Berguedà per definir el model d’atenció i acompanyament de les persones emprenedores de la comarca. A través de diferents sessions vam co-crear un itinerari personalitzat i una caixa d’eines amb tots els recursos necessaris per emprendre al Berguedà.

El procés fa iniciar-se definint, a través d’un mapa visual, els recursos que s’estaven oferint als emprenedors, vam partir d’una diagnosi per dissenyar l’itinerari personalitzat a seguir per acompanyar els emprenedors. Vam dissenyar l’itinerari “de la idea al negoci”.

Les eines i metodologies recollides en la caixa d’eines es van elaborar d’acord a les necessitats del servei i dels seus professionals i de les particularitats i tipologia d’emprenedors i empreses del territori.

Amb el model consensuat i les eines elaborades, es fan fer formacions als tècnics per aprofundir en les diferents metodologies i eines d’assessorament. A través de casos pràctics es va seguir tot l’itinerari perquè poguessin incorporar en el seu dia a dia les noves eines desenvolupades per millorar la personalització que s’ofereix als emprenedors i d’aqueta manera millorar la qualitat del servei prestat.

casos, casos pràctics, Desenvolupament, emprenedoria, idea de negoci, millora de qualitat, Personalització, procés, thinquery

TU POTS CREAR, INNOVAR I CRÉIXER!

En el nostre dia a dia treballem amb persones i empreses que volen treure un nou producte al mercat. Acompanyem a emprenedors que volen impulsar projectes i professionals que volen gestionar l’organització d’una manera eficient. Compartim amb tots ells el neguit d’haver d’estar alerta de les oportunitats, identificar on són les amenaces i quina és la millor experiència que espera el client.

A Thinquery fem equip, ens envoltem dels millors professionals per donar resposta a les necessitats dels nostres clients. Estem al dia en metodologies i eines per ser àgils, facilitar processos i trobar la millor solució a cada repte que tenim al davant.

La nostra inquietud per saber més, la nostra curiositat per conèixer com treballen els altres, la nostra perseverança en acumular, traduir i simplificar coneixement ens ha portat a tenir una biblioteca d’eines i recursos que ens ajuda a l’hora de crear, créixer i innovar.

Portem al nostre ADN compartir, treballar en xarxa, generar sinèrgies i connectar professionals. Per això posem el nostre granet de sorra i us volem facilitar el nostre banc d’eines per fer-vos més fàcil el crear, créixer i innovar.

Neix thinKITyourself, un programa d’acompanyament i una caixa d’eines perquè els professionals tinguin al seu abast noves eines i metodologies, estiguin a l’avantguarda i tinguin una guia de com aplicar-les.

ThinKITyourself és:

 1. Formació per a la capacitació dels professionals perquè puguin ser autosuficients en l’ús de les eines.
 • Coneixement expert en diferents àmbits amb un equip de professionals liderats  per Thinquery (gestió, estratègia, màrqueting, recursos humans, innovació, emprenedoria,…)
 • Accés a continguts curats amb plantilles, metodologia, tècniques de creativitat  i tips que s’actualitzaran constantment i ampliant-se en continu, per poder ser eficients, àgils, flexibles i didàctics en tot tipus d’assessoraments i de gestió de projectes.
 • Personalització.  Dissenyem itineraris personalitzats i formacions a mida adaptat a les necessitats de cadascú en funció de la tipologia de projectes i processos.

ThinKITyourself vol empoderar a les persones, i inspirades en la metodologia do it yourself, creem aquest kit perquè creiem en el think it yourself

Sabem que en el context en què vivim és més important que mai a ser creatius i eficients, fer les coses de manera diferent per seguir aportant valor. T’ajudem a fer el pas, THINK IT YOURSELF!

continguts, Crear, créixer, expert, formació, innovar, Personalització, professional, professionals del sector creatiu, Think It Yourself, thinquery

MODEL D’INNOVACIÓ ÀGIL PER A INNOVAR EN TEMPS DE COVID-19

Aquests dies, a part de la situació econòmica, me n’adono de la importància de la necessitat d’haver treballat en 3 àmbits competencials:

1-la digitalització
2-la flexibilitat
3-la innovació

I és que el context VUCA-COVID (Volàtil, incert, complex i ambigu) a alguns els deixa paralitzats, a d’altres els omple de por i a altres, a reaccionar i a posar-se ràpidament a treballar aquests tres àmbits.
Amb la intenció de treballar ràpidament la innovació i tenint en compte les circumstàncies que ens acompanyen, he desenvolupat el que li dic Model d’innovació Àgil (MiA) de thinquery.

Aquest model consisteix en:

1-Observar el nostre entorn i tots els canvis que estan succeint
2-Autodiagnosi de capacitats, recursos i mercats
3-Identificació d’oportunitats i generació d’idees
4-Adaptació de capacitats, recursos i mercats pensant en la innovació que volem desenvolupar
5-Empatitzar amb el client
6-Crear la proposta de valor del nou producte o servei

Seguint aquestes passes, serem capaços d’adaptar les nostres capacitats al nou entorn. Moltes vegades innovar en temps de Covid-19 requereix recursos, i aquests no estan a la nostra disposició. Per això us recomano que per innovar sumeu les vostres capacitats i recursos a les d’algú o alguna altra empresa que us complementi. Una altra recomanació seria que no us quedeu amb la idea, avanceu al concepte. Aquest procés us ajuda a avançar fins a arribar a tenir un producte o servei.

Thinquery us acompanya en aquest procés. El model MiA ajuda a les empreses i als professionals a innovar i a desenvolupar productes i serveis.

Aquí us deixem el webinar que vam fer per ajudar a adaptar la proposta de valor del teu negoci a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Contacta amb nosaltres

àgil, Carme Saez, consultoria, covid_19, digitalització, flexibilitat, innovació, thinquery

REAPRENDRE A TREBALLAR EN TEMPS DE CONFINAMENT

El teletreball ens presenta un nou escenari per a treballar des de casa. Evidentment, no és el mateix treballar a casa sol/a o amb la resta de la família … Treballar en un entorn convencional, implica treballar en un context on l’organització/empresa estandaritza les condicions laborals: horaris, espais, recursos… Tots/es treballem en entorns més o menys previsibles i estables. A casa, som nosaltres qui hem de posar aquestes condicions que es combinen amb les de la convivència amb la família.

Aquests dies de confinament ens deixarà APRENENTATGES. Sempre és bo tenir la doble visió. Us deixo el que he viscut aquests dies intentant veure el costat bo i el costat no tan bo, pensant sobretot en la sort que som els que podem teletreballar.

• Podem gaudir de la llar… a estones. Hem de distribuir-nos l’espai entre tots i en hores convingudes.
• Podem treballar en xandall, còmodes… teleconferències a les 8, a les 9 del matí. Millor mantenim una imatge.
• Aprofitem per menjar a casa, ni tupper, ni restaurant… passem una bona estona pensant en el que fem per dinar, preparant-lo i controlant la nevera.
• Ens podem formar en línia … buf!! Estem tot el dia connectats, més connexió? A sobre ens quedem sense xarxa, massa dispositius connectats
• Som més productius … treballem a tota hora, no hi ha separació entre la vida professional i personal.
• Evitem desplaçaments, ens reunim en un moment … reunions a hores poc convingudes (hores de fer menjar, hora de despertar als nens …).
• Estem gaudint de la família …. sorolls de fons, crits, plors, baralles, videoconferències amb nens en braços, interrupcions …
• Les empreses ofereixen eines per treballar a distància …. no sempre tenim tots els recursos per treballar a distància, es penja el servidor, no tenim els documents, massa enllaços i accessos remots.
• No tenim horari, tenim flexibilitat!… Alguns s’aixequen per al torn de 6 a 11 i es posen de 3 a 6 combinant la jornada amb la parella per tenir cura dels més petits.

Amb el teletreball hem de ser capaços de separar o incorporar les rutines, i ho hem de fer sols, tenint en compte les interferències de les dinàmiques d’altres companys, caps, clients… Que no tenen ni les mateixes circumstàncies professionals ni familiars que nosaltres. Hem de crear noves normes, pactar, hem de reaprendre a treballar. En aquest context hem de ser creatius en la manera de treballar i organitzar-nos, i també en el nostre estil de lideratge virtual si tenim persones a càrrec nostre. Hem d’acceptar aquesta situació i intentar fer-ho el millor possible.

aprenentatge, confinament, consells, coronavirus, covid_19, teletreball, thinquery, treballar a casa

THINQUERY VISITA FACEBOOK A SEATTLE: L’ESPAI DE TREBALL UNA DE LES CLAUS DE CAPTACIÓ I RETENCIÓ DEL TALENT

La setmana passada thinquery va poder fer una visita a les oficines de Facebook a Seattle. Us deixem un llistat de detalls inspiradors per compartir:

 • Espais pensats per treballar en qualsevol lloc, fins i tot a l’aire lliure.
 • Zones verdes interiors i exteriors: plantes, jardins verticals i terrasses per passejar i airejar-se.
 • Zones comunitàries molt àmplies per afavorir les trobades informals.
 • Buffet lliure gratuït, pels treballadors, familiars i amics ( per això vaig poder entrar!!), snacks de tot tipus: fruita, patates xips, xocolates…
 • Neveres amb aigua, llet, refrescs i fins i tot màquines industrials de cafè. No màquines de cafè amb monedes, màquines com les que trobem  a qualsevol cafeteria on cadascú es fa el seu cafè i disposa de diferents tipus de llet a la nevera per servir-se.
 • Elements de comunicació digitals a tots els espais.
 • Zona de cubículs tancats per a concentrar-se o fer conferències i sistema de reserva autònom ( pantalles per reservar). 
 • Sofàs, coixins, escales/grades, colors vius i agradables, art a les parets.
 • Lavabos amb productes d’higiene personal totalment gratuïts ( raspall i pasta de dents d’un sol ús, locutoris, fil dental, gomes de cabell, compreses…).
 • El treballador té un lloc fixe on treballar, la gent, en una empresa gran, ha de saber on trobar-te.

Tots hem vist alguns espais on podem trobar iniciatives aïllades. Però el concepte canvia radicalment quan veus un lloc de treball tan inspirador i que integra tots aquests aspectes junts, quan veus un ecosistema. Et dona la sensació d’estar en un espai més lúdic que de treball (un aeroport, un centre comercial). Els coworkings es comencen a dissenyar així, però és clar, allà no hi ha dependència jeràrquica, ni control horari i al final el negoci consisteix en la venda d’espai i aquest ha de ser atractiu per captar la demanda. Però si un coworking capta a les empreses amb un espai atractiu, perquè no ho ha de captar l’empresa als treballadors amb un espai així? A Seattle, com a San Francisco, la guerra pel talent IT és brutal, i el lloc de treball és una de les eines que utilitzen per captar-lo. Thinquery que visita moltes empreses, veu intents de fer canvis, però mai és un projecte global. Treballar en espais així implica un canvi de mentalitat per part del directius i propietaris. Vol dir acceptar que el treballador es mogui per diferents espais,  que treballi mentre està prenent l’aire a una terrassa i fins i tot quan està prenent un cafè amb un company. A thinquery estem convençuts que un ambient així impacta directament en la productivitat i també en la retenció del talent. Qui s’atreveix?

captació, Carme Saez, ecosistema, empresa, espai de treball, facebook, productivitat, retenció, talent, thinquery, treballar, visita, zones verdes

Estratègies d’innovació per tenir èxit en el mercat

El mercat escenifica cada vegada amb més evidència la lluita darwiniana per trobar productes amb majors beneficis, funcionant pels mateixos principis que es regeix la Naturalesa: la competitivitat per uns recursos que són escassos, preferències del client per una innovació enfront d’una altra, i la millora de la competitivitat en cada nova generació de producte.

La innovació permet efectivament estabilitzar els preus per sobre dels costos, assegurar el rendiment per sobre del cost del capital i atreure la inversió. No obstant la innovació comporta altres conseqüències: la neutralització a la diferenciació del competidor i la millora de la productivitat com a positives; les pèrdues per innovació, promogudes pel fracàs, com a negativa.

El cicle vital de la innovació consta de cinc fases:

 1. Innovació i adopció tecnològica. És el naixement de la nova tecnologia aplicada a productes i l’assimilació gradual per part del mercat.
 2. El mercat en creixement. Després de l’assimilació de la tecnologia, la demanda pels productes es manté alta i amb alts marges de benefici.
 3. El mercat madur. Aquí el creixement s’alenteix i s’inicia la generació de l’oferta (comoditització). Aquesta fase pot perllongar-se per temps indefinit, amb permanents renovacions.
 4. El mercat en declivi. En aquesta fase les oportunitats per innovar es fan més escasses o fins i tot les empreses que dominen el mercat tenen dificultats per aconseguir beneficis, disminuint la inversió i el rendiment del capital. A l’horitzó es comencen a albirar noves tecnologies.
 5. La fi del cicle vital, on la irrupció d’una nova tecnologia es mostra com perjudicial i acaba per deixar obsoleta a l’existent.

Les empreses que volen aconseguir un avantatge competitiu hauran d’adequar aquesta estructura al seu negoci i adequar la forma d’innovació en funció de la demanda en cadascuna de les fases.

Quan una empresa aconsegueix tenir èxit en la innovació, l’últim repte que li queda és superar la seva pròpia inèrcia organitzativa, és a dir, superar la resistència al canvi d’una innovació anterior. Aquí l’equip directiu ha d’abordar set passos:

1. Analitzar l’activitat actual

2. Assignar recursos per promoure el desenvolupament de nous projectes

3. Determinar de manera ambiciosa què s’espera d’ells i com es desenvoluparan

4. Coordinar i sincronitzar els recursos de l’organització per obtenir un pla comú coordinat

5. Crear sentit d’urgència per fixar-se a temps al mercat

6. Posar-se en marxa, concentrant tots els esforços i accelerar la tasca dels líders dels projectes

7. Mantenir-se en marxa, sense aturar-se, controlant els temps i l’execució.

Aquests passos duts a terme com un bucle permeten mantenir en moviment constant tots els components d’una organització, renovar contínuament l’oferta al mercat i les capacitats del personal.

Font: El desafío de Darwin

Geoffrey Moore

ISBN: 9781591842149

consultoria, creixement, estratègia, èxit, innovació, màrqueting, mercat, thinquery

Què entenem per la comunicació redundant?

Quan sentim la paraula redundant, pensem en repetició, concepte entès, expressat ja de diverses maneres i que es sobreentén. És important ser constant quan comuniquem. Hem de ser creatius per no avorrir. Estem en un moment en el qual les persones estem exposades a milers de missatges. Es diu, que només en publicitat, rebem 3.000 impactes diaris. Una de les claus de l’èxit en la publicitat es deu a la repetició del missatge que es vol transmetre. Moltes de les grans marques han aconseguit posicionar-se al capdavant amb la continuada reiteració del seu missatge, tant és l’èxit que hi ha marques que són recordades en l’imaginar col·lectiu d’una època. Un exemple n’és el Colacao, amb la seva mítica cançó de l’anunci “Colacao desayuno y merienda” de l’any 1946. Actualment però hi ha marques que també es promocionen sent repetitives amb el seu missatge, com pot ser Coca-Cola amb la campanya “Comparte felicidad“. Si busquem un cas sorprenent aquí a Catalunya, penso en la campanya de Platja d’Aro 365, que s’ha sabut posicionar i ser reconeguda arreu del territori. El que vol és mostrar que Platja d’Aro no és només un municipi costaner, destinació de temporada d’estiu sinó que és un municipi per viure’l els 365 dies de l’any. Fa anys que la vila de Platja d’Aro aplica aquesta campanya a tots els nivells. Només entrar en aquesta vila, ja trobes la campanya integrada en el paisatge urbà, banderoles als fanals, cartells de benvinguda i fins i tot s’incorpora a les rotondes de circulació. Platja d’Aro aplica la marca 365 en la cartelleria, institucional, festiva… i fins i tot aconsegueix que el seu teixit associatiu l’utilitzi. És constant i consistent, cosa que costa molt d’aconseguir en marques amb un abast tan gran. La ciutat és coherent amb la marca i el missatge. Si hi vas un diumenge, el comerç està obert, tant a l’estiu com a l’hivern. Sens dubte, quan visites Platja d’Aro la campanya et convida a tornar-hi més vegades i comprovar que la vila és viva els 365 dies de l’any. Aquí us deixem un vídeo de la campanya:

comunicació, consultoria, creativitat, eines, empresa, estratègia, idees, marketing, màrqueting, projecte, publicitat, redundant, repetir, repte, thinquery

Som una consultoria de desenvolupament de negoci. A través del nostre mètode thinquery acompanyem a les empreses a aconseguir els seus projectes i reptes innovadors i de creixement. Som un equip de professionals experts en planificació estratègica, innovació, màrqueting i creativitat en el món de l’empresa i les persones.